Ипократис Пападимитракос - Открийте вашето нормално хранене без диета |

Меню
  1. Начало
  2. /
  3. Полезно
  4. /
  5. Списък за пазаруване на дълготрайни продукти - за бързо и здравословно готвене

Полезно

Списък за пазаруване на дълготрайни продукти - за бързо и здравословно готвене

Има продукти, които са наши незаменими помощници в кухнята, когато искаме да сготвим нещо бързо и вкусно.

Съставих ви списък точно с такива продукти.

За да ви помогна да спестите време и да сте сигурни, че винаги можете да приготвите бърз обяд или вечеря.

Защото можете!

Най-честото извинение, което клиентите ми дават за това, че не готвят, е "Нямам време".

За съжаление полуфабрикатите и готовата храна са станали неразделна част от ежедневното меню на мнозина... Удобно е да обвиняваме забързания си начин на живот и забързаното ежедневие за лошите си хранителни навици. Истината е, че бързото приготвяне на вкусна и питателна храна е въпрос само на малко усилия и на организация.

Всеки може да направи неустоимо ястие за по-малко време от това, което ще му отнеме да поръча пица.

За да се справи обаче е необходимо да разполага с основни продукти в дома си. Или казано по друг начин - да има добре зареден кухненски шкаф и фризер. Когато се стремим да приготвяме бърза вечеря през работната седмица, не може да се отрече, че има продукти, които са нашите незаменими помощници в кухнята. 

За броени минути можете да си приготвите невероятна супа с пакет замразен грах и малко сметана например. Но за да го направите, е необходимо да имате замразен грах и сметана...

Поддържайки запас от продуктите от списъка, който съм ви приготвил, ще можете да си приготвяте невероятни ястия за броени минути.

Ако в момента сте на режим, изготвен от мен, списъкът също ще ви е полезен, за да приготвяте и разнообразявате рецептите от профила си и да експериментирате с различни вкусове и текстури. Можете да го използвате като допълнение към списъка за пазар, който имате във вашия личен профил в сайта. 

За да сте експедитивни в кухнята, трябва да разполагате с необходимите дълготрайни продукти.

Ето ги и тях:

 

Списък с хранителни продукти, които да имате винаги подръка, за да готвите бързо и вкусно

 

Кликнете върху снимката, за да свалите списъка и да го използвате в удобен за вас формат. 

 

Image from Gyazo

 

Лично аз се стремя винаги да имам в кухнята си точно продуктите от горния списък. Искрено ви съветвам да си свалите списъка (като кликнете върху снимката) и да го използвате в най-удобния за вас формат. Вярвам, че имайки поне част от продуктите от него, ще можете винаги да сготвите нещо бързо и вкусно. Нека да разгледаме някои от тях в повече детайли:

 

Продукти за кухненския шкаф

 

  • Растителни мазнини, оцети и сосове
Кухненските шкафове в дома ми винаги са заредени със зехтин, няколко вида оцет - винен, ябълков и балсамов, както и с различни сосове и добавки като горчица, сос и понякога сос "Уорчестър". Това са храни, които можем да добавим към почти всяко готвено ястие или салата, за да му придадем неустоим вкус и да заситим сетивата си. 

Тези храни не повишават значително калорийната стойност на ястията, но значително обогатяват вкуса й.


  • Консерви и буркани

Не може да се отрече, че консервите с домати, печени пиперки и боб са незаменими помощници, когато се стремим да приготвим бърза вечеря! Хубаво е да разполагате с подобни консерви в дома си, дори и само, за да ги използвате в краен случай. Да, готвенето с пресни продукти е винаги за предпочитане, но консервите са чудесен начин да приготвим нещо бързо и вкусно в дома си, вместо да го поръчваме или да разчитаме на полуфабрикати...

Когато избирате консервирани храни, стремете се да купувате тези с най-ниско съдържание на захар и сол. 

 

  • Паста и зърнени храни

Няма две мнения за ползите от по-честата консумация на зърнени храни! Препоръчително е в дома си винаги да имаме поне няколко от следните:ориз, леща, киноа, булгур и паста. Добрата новина е, че повечето от тях се приготвят много бързо, а ако разполагате и с подходяща рецепта, всичко, което ви остава е да включите котлона и след 20-30 минути да се насладите на питателно и апетитно ястие. 

Пастата също е добър вариант за бърз обяд или вечеря. Знаете моето мнение за пастата - тя има място във всеки здравословен хранителен режим. Тук можете да видите 4 рецепти с паста, които доказват, че можете да отслабнете и без да се лишавате от въглехидрати.

 

Продукти за а фризера и хладилника

 

  • Замразени зеленчуци

Замразените зеленчуци могат да направят живота ни много по-лесен (поне в отношение на готвенето). Разполагайки със замразени зеленчуци, едновременно пестим време и се храним здравословно. 

В моят дом камерата винаги е заредена със следните замразени зеленчуци: зелен боб, спанак, царевица, грах, броколи, карфиол.

Разполагайки с тези продукти винаги мога да сготвя нещо апетитно и полезно за не повече от 20 минути.

Повече за замразените зеленчуци и идеи за приготвянето им, можете да видите в статията За замразените зеленчуци с любов >>


Заредени с точните продукти хладилник и кухненски шкаф, са тайната на добрата организация на храненето! Правилното хранене и отслабването са много по-лесни, когато разполагаме с подходящите продукти.


Ако желаете да ви изготвя индивидуален режим, разгледайте програмите и изберете вашата от тук >>


Искате ли съвети, идеи и рецепти за Вашето хранене, директно във Вашата поща?


Използваме "бисквитки", за да улесним ползваемостта на Сайта. Вижте нашата политика за бисквитки.
X