Ипократис Пападимитракос - Открийте вашето нормално хранене без диета |

Меню
  1. Начало
  2. /
  3. Полезно
  4. /
  5. За замразените зеленчуци с любов + две рецепти със замразен зелен боб и замразен спанак

Полезно

За замразените зеленчуци с любов + две рецепти със замразен зелен боб и замразен спанак

Замисляли ли сте се дали замразените зеленчуци са полезни?

Опитвали ли сте целенасочено да ги избягвате?

Ако сте отговорили положително на двата въпроса, значи сте сред големия процент хора, които считат, че всичко, което е замразено трябва да се избягва. 

Но не сте прави.

И това е добра новина. Защото замразените зеленчуци могат да направят живота ни много по-лесен (поне в отношение на готвенето). 

Разполагайки със замразени зеленчуци, едновременно пестите време и се храните здравословно.

Две са основните предимства на замразените зеленчуци:

  • Когато са замразени веднага след набирането им и е използвано шоково замразяване, замразените зеленчуци съдържат повече ползени вещества от тези, които купуваме за пресни.

Това е така, защото най-голям враг на витамините е дългото транспортиране и съхранението на стайна температура. В тези условия само за два дни повечето плодове и зеленчуци губят 50% от полезните си вещества. Ако плодовете и зеленчуците са замразени непосредствено след набирането им, загубата на витамини е минимална. 

  • Другото основно предимство на замразените зеленчуци е, че времето за готвене на замразените зеленчуци е с една трета по-малко, отколкото на свежите. 
В рецептите, които подбирам за личните профили на моите клиенти, много често присъстват такива със замразени зеленчуци. Целта е да намалим времето за готвене, без да се лишаваме от вкусни и полезни ястия. 
 
В моят дом камерата винаги е заредена със следните замразени зеленчуци:
  • зелен боб
  • спанак
  • царевица
  • грах
  • броколи
  • карфиол

Разполагайки с тези продукти винаги мога да сготвя нещо апетитно и полезно за не повече от 20 минути.

Тук можете да видите двете ми любими базови рецепти със замразени зеленчуци:

 

Image from Gyazo

Необходими продукти:

400 г замразен зелен фасул

50 г кашкавал

1 с.л. зехтин

сол на вкус

Начин на приготвяне:

  • Сварете зеления фасул в подсолена вода и го оставете да се отцеди. 
  • През това време настържете кашкавала.
  • Изсипете зеления боб в тавичка или йенски съд, добавете зехтина, солта и поръсете настъргания кашкавал.
  • Печете в умерена фурна за около 15 минути или докато кашкавалът придобие златист загар.
  • Насладете се!

Image from Gyazo

Необходими продукти:

600 г спанак

50 г сирене

2 с.л. зехтин

сол на вкус

Начин на приготвяне:

  • Загрейте зехтина в голям тиган. 
  • Добавете спанака в тигана и похлупете с капак. Оставете да се готви за около 5 минути.
  • Добавете нарязания на ситно чесън и солта, разбъркайте добре и похлупете за още 5 минути.
  • Отстранете от огъня.
  • Поръсете с пармезана или друго сирене по Ваш избор. 
  • Насладете се!

И двете рецепти, както и много други,  са в профилите на всички клиенти, които са посочили, че обичат съответните продукти и имат "зеленчук по избор и сирене" в индивидуалните си режими. 

Ако и вие желаете да ви изготвя индивидуален режим с предложения за рецепти, можете да разгледате програмите и да направите поръчка от тук >>

Искате ли съвети, идеи и рецепти за Вашето хранене, директно във Вашата поща?


Използваме "бисквитки", за да улесним ползваемостта на Сайта. Вижте нашата политика за бисквитки.
X