Топ 3 рецепти с пилешко месо, готови за максимум 40 минути
Пилешкото месо неслучайно присъства в повечето диети и хранителни режими за сваляне на килограми. То е:
- нискокалорично месо,
- с малко мазнини
- и лесноусвоими протеини.
Но вместо да се радва на обществена любов и популярност, пилешкото месо често се асоциира с думи с като "скучно", "сухо", "за хора на диета"...
Но лошата му слава е напълно незаслужена.
Когато е приготвено по правилен начин, пилешкото месо не отстъпва по вкус на по-мазните си събратя.
Освен вкусно, пилешкото месо е и ценен източник е на витамини от групата В, на мастноразтворими витамини - А, D и E, както и на минерални вещества с важна биологична роля в организма – желязо, фосфор и др.
За да се възползвате максимално от здравословните му ползи, избирайте бяло месо, за предпочитане без кожата.
Тук ви предлгам три топ рецепти с пилешко месо, които са мои лични фаворити.
3 рецепти с пиле, които можете да си приготвите за по-малко от 40 минути
Необходими продукти:
210 г пилешко месо
150 г тиквички
150 г домати
2 с.л. лимонов сок
2 с.л. зехтин
2 скилодки чесън
риган, сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- В голяма купа смесете 2 с.л. зехтин, чесъна, ригана, лимоновия сок, сол и пипер на вкус.
- Нарежете тиквичките на кръгчета с дебелина около 2 см и ги сложете в купата с подправките. Разрежете доматите на големи парчета за салата и също ги добавете в купата с подправките. (Можете да използвате чери домати, които да сложите цели).
- Извадете зеленчуците от купата и ги сложете в едната половина на йенски съд или тавичка - оставете място за пилешкото месо.
- Надупчете пилешките гърди с клечка за зъби и ги сложете в купата с останалите подправки, като разбърквате, за да се покрият от всички страни.
- Сложете овкусеното месо в тавичката със зеленчуци.
- Печете 15-20 мин или докато зеленчуците омекнат, а пилето е готово, като разбъркате веднъж по време на печенето.
- Сервирайте месото, полято с останалия в тавичката сос и печените зеленчуци.
- Насладете се на средиземноморския вкус!
Необходими продукти:
210 г пилешко месо
300 г гъби
2 бр пресен лук
1 с.л. фиде
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Нарежете пилешките гърди и гъбите на ситно.
- Кипнете 1 л вода или зеленчуков бульон и прибавете месото и ситно нарязаните гъби.
- Добавете сол на вкус.
- Варете 20 минути и прибавете ситно нарязания лук и 1 с.л фиде. (Фидето ще подобри консистенцията на супата и в това количество няма да се отрази негативно на режима Ви).
- Варете още 10 минути.
- Поръсете готовата супа с магданоз и й се насладете докато е гореща.
Необходими продукти:
420 г пилешко меси
400 г червени чушки
1 скилидка чесън
1 с.л. балсамов оцет
2 с.л. зехтин
босилек, сол, черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- За да направите соса, сложете печените чушки , оцета, чесъна и ¼ ч.л сос в кухненски робот и разбъркайте до получаването на хомогенна смес. Можете да изпечете пресни чушки, в посочените в рецептата количества или да използвате готов буркан с печени чушки, като вземете количеството, посочено в режима Ви за "зеленчуци по избор".
- Изсипете получената смес в малък тиган и загрейте на средна температура. Разбърквайте често и гответе докато сместа започне да завира (около 5 мин.). Махнете тигана от котлона и добавете нарязания босилек към топлия сос.
- Междувременно поръсете пилешките гърди с останалия босилек, ½ чл. сол и черния пипер. Загрейте 1 ч.л. зехтин в голям тиган. Сложете пилешките гърди в тигана и гответе за около 5 мин от всяка страна.
- Нарежете изпечените пилешки гърди на жулиени и сервирайте с топлия сос от червени чушки и босилек.
- Насладете се.
И трите рецепти са от част от многобройните рецепти, с които клиентите ми разполагат в своите лични профили в сайта. Храненето по време на режим не трябва да е скучно и подобни предложения за рецепти го правят вкусно и вълнуващо.
Ако желаете да изготвя за вас здравословно меню с включени предложение за рецепти, можете да разгледате програмите и да поръчате своя индивидуален хранителен режим от тук >>