Ипократис Пападимитракос - Открийте вашето нормално хранене без диета |

Меню
  1. Начало
  2. /
  3. Полезно
  4. /
  5. Предимствата на лятната диета

Полезно

Предимствата на лятната диета

"Искам да отслабна, но не мога да спазвам режим през лятото."

Най-вероятно тази мисъл е минавала и през вашата глава в някой горещ летен ден...

Ако е така, не й се доверявайте, преди да прочетете настоящата статия.

 

Тук съм събрал предимствата на лятната диета, така както ги виждат моите клиенти, като споделям и моето лично мнение по темата.

Целта ми е да развенчаем мита, че през лятото е трудно да си на режим и да ви помогна да спрете да отлагате, ако имате желание да стартирате.


Моето лично мнение е, че постигането на желаните килограми няма сезонност. Стига да имате правилната мотивация, всеки сезон е подходящ за начало на желаната промяна.

Но както през всеки сезон тялото ни има различни нужди от храна, така и спазването на диета си има характерни специфики през топлите и през студените месеци.

 

Какви са основните специфики на спазването на режим през лятото?


Ето ги и тях:

 

  • Графикът ни е по-хаотичен през отпускарските месеци и това прави редовното хранене малко по-трудно.

А редовното хранене представлява около 60% от правилния хранителен режим. Дори и да не спазвате никакви други правила за храненето, ако просто се храните редовно (през 3-4 часа) ще можете успешно да контролирате теглото си.

Имайки режим, изготвен специално за вас с предложения за рецепти и постоянна подкрепа от мен, много по-лесно ще се придържате към редовното хранене през лятото.

 

  • Високите температури намаляват апетита ни за тежки ястия.

Организмът си знае работата - "избягва" тежките и мазни храни, които затрудняват храносмилането и индиректно водят до повишаване на телесната температура. Никой не желае да се поти постоянно, да се чувства отпаднал, изморен и тромав, нали?

Това прави придържането към балансиран хранителен режим през лятото много по-лесно. Хапваме това, което обичаме и топим килограми.


  • Пресните плодове и зеленчуци са в изобилие.

Няма да се чудите какво да хапнете, когато имате примерно 200 г плод по избор в режима си. А това е най-честата следобедна и/или междинна закуска (между закуската и обяда и след вечеря), която препоръчвам на клиентите ми на режим.

  • Удоволствието от храненето е по-силно изразено, когато е споделено с приятели.

А кога, ако не през лятото, най-често споделяме обедите, вечерите, а дори и закуските си с приятели? Не се притеснявайте, че няма да можете да се насладите на споделените трапези, ако сте на режим - режимът ще ви даде свобода да избирате и е почти сигурно, че винаги ще има нещо, което да отговаря на препоръките от режима ви.


Ще можете да се грижите за фигурата си, наслаждавайки се на удоволствието от храненето в компания.
Каквото и да кажа, няма да има такава тежест, каквато притежават мненията на клиентите ми на режим. Затова споделям с вас и част от техните мнения относно спазването на режим през лятото:


Какви са предимствата на лятната диета според моите клиенти:

 

Image from Gyazo

 

Image from Gyazo

 

Image from Gyazo

 

Image from Gyazo

 

Разбира се има и хора, които предпочитат зимните месеци, но тук опитах да ви представя спецификите на спазването на режим през лятото, както и основните предимства да топим килограми докато е топло. 


Възползвайте се предимствата на топлия сезон и трупайте емоции, докато топите килограми!

Можете да разгледате програмите и да изберете най-подходящата за Вас от тук >>

Искате ли съвети, идеи и рецепти за Вашето хранене, директно във Вашата поща?


Използваме "бисквитки", за да улесним ползваемостта на Сайта. Вижте нашата политика за бисквитки.
X