Ипократис Пападимитракос - Открийте вашето нормално хранене без диета |

Меню
  1. Начало
  2. /
  3. Полезно
  4. /
  5. 5 рецепти за супи с аромат на есен

Полезно

5 рецепти за супи с аромат на есен

Какво по-хубаво от сгряваща ароматна супа през все по-хладните есенни дни.

Опитвайте да включвате супа в менюто си възможно най-често.

 

Не е нужно да приготвяте сложни супи с многобройни продукти. Достатъчно е да комбинирате 2-3 зеленчука с точните подправки и ще имате апетитна супа за максимум 40 минути. 

 

Тук ви предлагам 5 рецепти за супи с аромат на есен, с приготвянето на които може да се справи всеки.

 

И петте рецепти са от част от многобройните рецепти, с които клиентите ми разполагат в своите лични профили в сайта. Храненето по време на режим не трябва да е скучно и подобни предложения за рецепти го правят вкусно и вълнуващо. 

 

 

Image from Gyazo

Необходими продукти:

  • 400 г моркови
  • 2 скилидки чесън
  • 1 глава лук
  • 50 г сирене
  • 2 ч.л. кориандър на прах
  • пресен кориандър
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  • Нарежете лука и морковите и ги задушете в 1 с.л. зехтин и малко вода за около 5 минути. 
  • Добавете кориандъра на прах, заедно със сол, пипер и други подправки по Ваш избор.
  • Добавете нарязаната скилидка чесън и залейте с около 800 мл горещата вода. 
  • Оставете да се вари за около 20 минути.
  • Махнете тенджерата от котлона и излейте по-голямата част от бульона в отделен съд. 
  • Пасирайте супата, като добавяте течност от съда с бульона до получаване на желаната от вас гъстота. 
  • Преди сервиране поръсете супата с нарязан пресен кориандър. 
  • Можете да добавите и няколко тиквени семки за разкош.
  • Насладете се. 
 

Image from Gyazo

Необходими продукти:

  • 250 г броколи
  • 1 глава лук
  • 1 с.л. зехтин
  • 50 г сирене
  • мащерка
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  • Накъсайте броколите на розички и ги измийте добре.
  • Нарежете на ситно лука и чесъна и ги задушете в мазнината с малко вода. Като омекнат, прибавете броколите и овкусете с мащерката и черния пипер. 
  • Налейте 500 мл вода или домашен бульон и добавете намачканото сирене. Разбъркайте добре.
  • Когато водата заври, намалете котлона и при затворен капак оставете да ври още 10-15 минути.
  • В кухненско робот или с пасатор пасирайте сместа до гладкост. 
  • Преди да пасирате супата, можете да извадите няколко от розичките броколи, с които да украсите готовата супа. 
  • Насладете се!
 

Image from Gyazo

 

Необходими продукти:

  • 300 г карфиол
  • 200 г картофи
  • 50 г моркови
  • 1 глава лук
  • мащерка
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  • Кипнете 1 л вода.
  • Прибавете нарязаните на едро карфиол, лук, морков и картоф.
  • Оставете супата да ври 20 минути.
  • Свалете супата от котлона и я пасирайте. 
  • Овкусете супата със сол, черен пипер и мащерка на вкус.
  • Сервирайте в купички и поръсете всяка порция с нужното количество сирене, сметана или настърган кашкавал.
  • Насладете се на супата докато е гореща. 

 

Image from Gyazo

 

Необходими продукти:

  • 200 г пилешко месо
  • 250 г гъби
  • 2 стръка пресен лук
  • 1 с.л. фиде
  • магданоз
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  • Нарежете пилешките гърди и гъбите на ситно.
  • Кипнете 1 л вода или зеленчуков бульон и прибавете месото и ситно нарязаните гъби. 
  • Добавете сол на вкус.
  • Варете 20 минути и прибавете ситно нарязания лук и 1 с.л фиде. (Фидето ще подобри консистенцията на супата и в това количество няма да се отрази негативно на режима Ви).
  • Варете още 10 минути.
  • Поръсете готовата супа с магданоз и й се насладете докато е гореща.

 

 

Image from Gyazo

 

Необходими продукти:

  • 250 г сладък картофи
  • 100 г моркови
  • 50 г сирене
  • 2 с.л. зехтин
  • куркума
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  • Обелете картофа и морковите, нарежете ги на малки кубчета. 
  • Изсипете зеленчуците в тава, покрита с хартия за печене.  Добавете сол, черен пипер и залейте със зехтина. Разбъркайте ги добре, така че съставките да се разпределят по зеленчуците.
  • Печете ги в загрята фурна на 180 градуса за 30 минути.
  • Поставете готовите зеленчуци в блендер (или използвайте пасатор). Добавете крема сиренето и куркумата и пасирайте. Можете да добавите и малко количество вода (домашен бульон, ако искате супата да е по-рядка). 
  • Поднесете с тиквени семки и стръкчета розмарин.
  • Насладете се!

 


 

 

Предимствата на супите за здравето и настроението са безспорни:

  • супата възстановява запасите ни от енергия през студените дни;
  • осигурява на организма необходимия баланс от течности;
  • подобрява настроението;
  • засища, без да ни товари с излишни калории;
  • приготвя се лесно и бързо.
 
Импровизирайте с комбинации на зеленчуци! Използвайте подправки смело и безрасъдно и се насладете на удоволствието от правилното хранене.

Ако желаете да ви изготвя хранителен режим, в който да присъстват и любимите ви супи, разгледайте програмите и изберете вашата от тук >> 

Искате ли съвети, идеи и рецепти за Вашето хранене, директно във Вашата поща?


Използваме "бисквитки", за да улесним ползваемостта на Сайта. Вижте нашата политика за бисквитки.
X