Ипократис Пападимитракос - Открийте вашето нормално хранене без диета | - Ипократис

Меню
 1. Начало
 2. /
 3. Полезно
 4. /
 5. Тайната на Свободния ден

Полезно

Тайната на Свободния ден

Моята основна цел е да Ви е лесно и приятно да спазвате режима си, за да успеете да превърнете правилното за Вас хранене, в навик. Поради тази причина няма да имате забранени храни!

Аз вярвам, че забраните не работят.

Всеизвестно е, че забраните (особено, когато се отнасят до храна) ни карат да им се противопоставяме и не са особено ефективен метод за промяна на навиците.
Съзнателното участие в промяната е ключът към успеха!

Поради тази причина в моите програми няма забранени храни, но някои храни се ядат в определен ден – в “Свободния ден”.

Всеки седми ден от Вашия режим ще бъде „Свободен ден“ – ден, в който няма ограничения нито в количеството, нито в качеството на храната, която да консумирате.

Каква е тайната на “Свободния ден”

Въведох „Свободния ден“ с няколко основни цели, които многократно са доказвали своята ефективност. Ето ги и тях:

 • От чисто психологическа гледна точка е важно да няма забрани, защото забраната поражда вътрешна съпротива и несъгласие.
  „Свободният“ ден Ви дава възможността да не се лишавате от любимите си храни, а само да отлагате консумацията им. С други думи – няма забранени храни, но някои храни се ядат в точно определен ден.
 • Свободният ден ще Ви помогне постепенно да си създадете навика да разделяте храната на основна (притежаваща добри хранителни качества) и деликатесна (има минимална или нулева хранителна стойност).
  В момента, в който свикнете да правите разликата между основна и деликатесна храна, ще можете лесно да вземате правилните решения за Вашето хранене. 
 • Третата причина за Свободния ден е, че не бива да допускаме стомахът и храносмилателната ни система като цяло да се изнежат и да отвикнат от „по-грубите“ храни.
  Можем да си хапваме, всичко което пожелаем, стига да осъзнаваме, че търсим вкуса, а не да се нахраним. А на вкуса можем да се насладим и в много по-малки количества – едно парче шоколад е също толкова вкусно (дори и повече) отколкото целия шоколад. 

Без забрани – към промяна на вредните хранителни навици

Свободният ден е доказано успешен метод за промяна на вредните хранителни навици. Основната му тайна се крие в това, че Ви кара съзнателно да участвате в процеса на Вашата лична промяна, а това ключът към успеха!

 

Искате ли съвети, идеи и рецепти за Вашето хранене, директно във Вашата поща?


Използваме "бисквитки", за да улесним ползваемостта на Сайта. Вижте нашата политика за бисквитки.
X