Ипократис Пападимитракос - Открийте вашето нормално хранене без диета |

Меню
  1. Начало
  2. /
  3. Полезно
  4. /
  5. Моята лична класация за марки на основни хранителни продукти

Полезно

Моята лична класация за марки на основни хранителни продукти

Едни от въпросите, които най-често ми задават, са свързани с избора на конкретни хранителни продукти:

"Какво мляко да си купя? Кой хляб да избера? Кое сирене препоръчвате?"... 

Реших да направя своеобразна "класация" на марките, които аз и моето семейство избираме, когато става дума за основни хранителни продукти.

Моля не приемайте класацията като реклама, а като лично мнение, изразено публично. 


Моята лична класация за марки на основни хранителни продукти 


Хляб - Живена,Симид

Пристрастията ми към серията "Живена" на Симид не са тайна. Както аз, така и цялото ми семейство, обичаме вкуса на този хляб и трудно можем да го заменим с друг. Освен вкуса, основните предимства на шестте вида хляб от серията Живена, са постоянното качество и чистото съдържание. Разбира се избираме точно тази серия и защото всички хлябове в нея са пълнозърнести, със 100% пълнозърнесто брашно. 

Лично аз съм се убедил във високото качество на хлябовете на Симид и знам, че отговарят на всички стандарти за качество и чист етикет. 


Сирене и кашкавал - Пастир

Откакто открих "Пастир" преди около една година, не съм посягал към друго сирене в магазина. 

Продуктите на Пастир се произвеждат в мандра около Шумен от 1992 гоина, но допреди две години са се продавали само извън България. За радост вече ги има в повечето големи търговски обекти и не е трудно да ги открием.  

Основното предимство на Пастир е автентичният вкус на всичките им видове сирена - козе, овче и краве. На мен лично козето сирене ми е фаворит и изключително много ми напомня на домашното козе сирене, което консумираме в Гърци

Определено но първо място в класацията ни за сирена са тези на Пастир! 

 

Кисело мляко - Верея

Киселото мляко е вторият продукт, след сиренето, без който никога не оставаме в моя дом. Честно казано беше ми много трудно да открия своето кисело мляко сред предлаганите на пазара в България, но се доверих на жена ми и не съжалявам. Специалистът по киселото мляко в моето семейство е именно жена ми. Тя задължително изяжда минимум по една кофичка дневно и може да различи вкусовете на различните марки със затворени очи. Марката, на която се доверя тя, а съответно и аз е Верея. 

Купуваме кисело и прясно мляко Верея вече повече от 7 години и това, което спечели и мен е постоянно еднаквия вкус, което за млечните продукти е много важно условие за добро качество. Вторият плюс на киселите млека на Верея е, че в тях откривам желаната от мен гъстота както за 2%, така и за 3.6% масленост.

В редките случаи, когато в магазина няма Верея, избираме млеката на Маджаров, но лично на нас като вкус повече ни допада Верея. 

 

Пилешко месо - Duc

Ако трябва да съм искрен, трудно ми е да избирам пилешко месо за семейството си. За съжаление на пазара се предлагат много продукти от пилешко месо с незадоволително качество и имиджа на целия бранш страда от това. Лично за себе си съм най-спокоен, когато купувам пиле на марката Duc. Основната причина да се доверя на тази марка е вкусът на техните продукти, който определено е по-добър и автентичен от този на останалите. Надявам се качестото на месото да е такова, каквото от компанията твърдят...

 


 

Изброените марки са моите лични фаворити и съм ги избрал, след като съм опитал почти всичко на пазара. Но в никаъв случай не отричам качествата и на продукти, чиито марки не фигурират в моята лична класация.

Надявам се информацията да ви е полезна и ще се радвам и вие да споделите кои са вашите любими марки за основни хранителни продукти. Можете да го направите в полето за коментар по-долу 

 

 

Искате ли съвети, идеи и рецепти за Вашето хранене, директно във Вашата поща?


Използваме "бисквитки", за да улесним ползваемостта на Сайта. Вижте нашата политика за бисквитки.
X