Ипократис Пападимитракос - Открийте вашето нормално хранене без диета |

Меню
  1. Начало
  2. /
  3. Полезно
  4. /
  5. Храни за любов – топ афродизиаци

Полезно

Храни за любов – топ афродизиаци

Знаехте ли, че думата “афродизиак” идва от името на древногръцката богиня на любовта Афродита?

Да, точно така – човечеството отдавна е открило връзката между природните дарове, които използваме за храна и сексуалното желание. Много плодове, зеленчуци и билки са сочени в различните култури като естествен стимулант на либидото.

Въпреки че афродизиаците не са научно аргументирани, много хора се кълнат в позитивното въздействие на определени храни и подправки върху общия тонус, либидото и настроението им.

Възбущатото действие на храните афродизиаци се дължи на естествени аминокиселини, които разширяват кръвоносните съдове и водят до приток на кръв към половите органи, както и на цялостно повишаване тонуса на организма.

В допълнение към това, повечето храни и подправки, считани за афродизиаци съдържат витамини, минерали и редица полезни вещества, които допринасят за ускоряване на метаболизма, противодействие на стреса, повишаване на настроението и стимулация на хормоните, повишаващи либидото.

 

Топ храни за любов – афродизиаци:

 

 Джинджифил 

От стотици години джинджифилът се счита за афродизиак, главно заради връзката му с доброто кръвообращение в организма.

 

 Лют червен пипер 

Лютите подправки имат многобройни ползи за човешкото здраве и загряват не само организма, но и любовните отношения. Капсаицинът, който се съдържа в тях, усилва притока на кръв и води до сексуално разкрепостяване. Резултатът от консумацията на люто е сърцебиене, приток на кръв и повошаване синтеза на ендорфин...

 

 Нар 

Нарът  е популярен като афродизиак най-вече в Мароко. Счита се, че този плод освежава чувствата и засилва сексуалните желания. Неговата кора се счита за прекрасно средство срещу сексуална леност.

 

 Пчелен мед 

Пчелният мед е известен в Средновековието със способността си да подбужда към по-голяма сексуална активност. В Древността по време на сватбените ритуали младите влюбени хапвали мед, за да засилят страстта помежду си през първите дни от брачното си съжителство. Неслучайно времето непосредствено след венчавката и до ден днешен се нарича “меден месец”. Отделни изследвания предполагат, че пчелният мед вероятно увеличава и нивото на тестостерона в човешкия организъм.

 

 Ванилия 

Ванилията се счита за подправка, която благодарение на своите приятни вкус и аромат засилва сексуалното желание.

 

 Краставици 

Краставиците не просто визуално будят някои красноречиви асоциации, но се смята, че ароматът им действа на жените възбуждащо, като увеличава потока на кръв към половите органи.

 

 Шафран 

Шафранът буди сексулаен апетит у мъжкия пол със своите иначе популярни като лечебни цветове.

 

 Босилек 

Босилекът векове наред се счита за подправка, която засилва либидото, както и плодовитостта.

 

 Каперси 

В буквален превод от гръцки „каперси“ означава „желание“ и „страст“. В 100 г каперси се съдържат 150 мг витамин C и голямо количество витамин P, които укрепват кръвоносните съдове.

 

 Банани 

Бананите са богати на  калий и витамини от групата B, които отговарят за засилване на сексуалостта. Съдържат още бромелин, който укрепва мъжкото либидо.

 

Въпреки че официалната медицина не признава наличието на натурални афродизиаци, тези храни носят полза за здравето ни като цяло, а то е в пряка връзка с либидото...Разнообразното и правилно хранене оказва най-благоприятно влияние върху сексуалния ни живот. Малки промени в начина ни на хранене могат да доведат до големи резултати върху секссуланото ни желание.

 

Ако желаете да започнете режим на хранене, изготвен специално за вас, изберете вашата индивидуална програма от тук >>

 

 

 

Искате ли съвети, идеи и рецепти за Вашето хранене, директно във Вашата поща?


Използваме "бисквитки", за да улесним ползваемостта на Сайта. Вижте нашата политика за бисквитки.
X