Ипократис Пападимитракос - Открийте вашето нормално хранене без диета |

Меню
  1. Начало
  2. /
  3. Полезно
  4. /
  5. 100% здравословно удоволствие от лимец и ръж - новите хлябове на Живена

Полезно

100% здравословно удоволствие от лимец и ръж - новите хлябове на Живена

Много е хубаво, когато на пазара се появи продукт, отговарящ на желанията и предпочитанията на хората. Точно такъв продукт са новите хлебчета на Живена:

 

  • 100% пълнозърнест хляб от лимец
  • 100% пълнозърнест хляб от ръж с ръжени кълнове

Две страхотни хлебчета, които препоръчвам от сърце и съм сигурен, че бързо ще станат неизменна част от здравословното ви меню. Хлябът определено има място в него. И най-вече качественият хляб. Повече за хляба и неговото място в здравословния хранителен режим,  можете да прочетете в статията Какво се случи с хляба 


Вече имах възможността да опитам двете нови хлебчета и ви гарантирам, че вкусът им е автентичен и неустоим. А тук ще ви разкажа малко повече за тях:

 

100% пълнозърнест хляб от ръж и ръжени кълнове

 

Ръжения хляб с типичния си тъмен цвят и кисел вкус припомня за селския хляб от едно време... Безспорните здравословни ползи на ръженото брашно; високото съдържание на витамини, минерали и незаменими аминокиселини му отреждат водещо място в стълбицата на здравословните храни (основни храни)  и здравословно хранене.

Наличието на кълнове от ръж засилва многократно полезните свойства на ръжта, като в същото време подчертава вкуса на хляба.

Ръженият хляб е подходящ за диабетици и хора с инсулинова резистентност, поради ниския си гликемичен индекс. Високото съдържание на фибри гарантира доброто функциониране на храносмилателния тракт и контрола над холестерола.

Ръженият хляб е хляб за всеки който иска да си припомни вкуса на истинския селски хляб- вкус за целители. 

 

100% пълнозърнест хляб от лимец

 

Минималното съдържание на глутен в лимецовото брашно, прави превръщането му в хляб в предизвикателство, с което симид са успели да се справят. 

Лимецът е богат на хранителни вещества, витамини, минерали и основни органични съединения, които други зърнени храни и форми на пшеницата не съдържат. Количеството на ключови за живота минерали като манган, цинк и магнезий в лимеца, е по-високо в сравнение с това в другите пшеници.

Интересна особеност на лимеца е, че зърната му са покрити с твърди обвивки, които ги предпазват от външни влияния като болести и паразити и гарантират чистотата на зърното.

Лимецовият хляб е подходящ за хора с глутенова непоносимост или за тези които поддържат безглутенова диета поради минималното съдържание на глутен. Високото съдържание на фибри допринася за доброто фунциониране на храносмилателната система и контрола на холестерола.

С характерния си сладникав вкус хлябът от лимец е подходящ както за ежедневен хляб за цялото семейство, така и за неустоими сандвичи и закуски.

 

Искрено ви препоръчвам да опитате новите хлебчета и ще се радвам да споделите какво е мнението ви за тях.

Да ви е сладко!

 

Ако желаете да започнете хранителен режим, в който да присъства и хляб, можете да разгледате и изберете подходящата за вас програма тук >>

 

Искате ли съвети, идеи и рецепти за Вашето хранене, директно във Вашата поща?


Използваме "бисквитки", за да улесним ползваемостта на Сайта. Вижте нашата политика за бисквитки.
X